Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De erbjuder livskraft

Annons

Livskrafts målgrupp är främst arbetsskadade, utbrända och missbrukare. Syftet är att lära och stödja människor att skapa livskvalitet.

- Vi vänder oss till dem som inte känner sig som de verkligen vill känna sig. Till dem som vill mer med sitt liv, säger Steen Slumstrup.

I behandlingsteamet ingår, förutom Steen Slumstrup, terapeuterna Laila Danielsson, Lars-Åke Lundgren, Anna-Karin Backlund, Tony Svensson, Regina Siuvatti och Dick Andersson. De vill erbjuda ett komplement till den traditionella sjukvården, bland annat genom mental träning, hypnos, massage, andningsterapi, zonterapi, frigörande rörelser och body harmoni.

Behandlingarna sker både individuellt och i grupp.

- Klienterna har olika behov som styr valet av behandling, säger Anna-Karin Backlund.

- Vi har en dialog med varje person innan de kommer hit. De flesta har redan gått igenom hela vårdapparaten, har fått recept efter recept, men utan resultat, säger Regina Siuvatti.

De anser att en människas födelse och tre första levnadsår är avgörande hur det fortsatta livet framskrider.

- Har man en smärtfylld födelse lever man efter det och får även en smärtfylld död. Bilderna från födseln skapar ens liv, säger Steen Slumstrup.

Han menar att varje människa har ett omedvetet filter där allt vi hör, ser och känner analyseras. En person som vid födseln eller de tre första åren till exempel varit med om en separation med modern, får svårt att knyta an till någon annan människa senare i livet.

- Vi vill lära ut att det går att leva ett liv trots dessa upplevelser. Det är bara du själv som bestämmer över ditt liv, man kan välja om och tänka att man är välkommen till livet, säger Steen Slumstrup.

Hjärtat i verksamheten är varmvattenbassängen med 34 grader varmt vatten.

- I den värmen minns kroppen hur det var vid födseln och möjligheten att komma in djupare i sig själv blir större, säger Steen Slumstrup.

Den 4 september bjuder Livskraft in till ett seminarium som blir startskottet för verksamheten.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons