Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De drar till fjällen

Annons

För tre år sedan kom det holländska paret till Sverige och Leksand sedan de köpt Västanviks camping.

- Vår idé var att fortsätta driva campingen i liten skala och med familjen i centrum. Inte exploatera för mycket utan utöka och förbättra lite i taget, säger Odet Nijmeijer.

Och parets idéer har givit frukt. Förutom att det redan nu är så gott som fullbokat inför sommaren, så skrev de i går på ett kontrakt som ansvariga för den stugby som håller på att byggas på Fulufjället.

- För oss är de det perfekta paret, säger Gerben Weening på det holländska bolaget Pan Parks som bygger stugbyn.

- De har både engagemanget och kunskapen och deras filosofi stämmer väl överens med vår vad det gäller att skynda långsamt.

Stugbyn på Fulufjället har bygglov för 62 stugor, men man börjar med 22.

- Sedan får vi se. Är intresset stort bygger vi fler stugor, men det gäller också att bevara naturen. Vårt koncept bygger på naturturism, fortsätter Gerben Weening.

Vad händer då med Västanvik - är campingen till salu nu?

- Nej, nej, nej! Absolut inte! Vi kommer att jobba med båda verksamheterna, säger Odet och Henk-Jan.

Hinner ni verkligen med det?

- Det kommer att bli mycket arbete, men det ska gå. En kompis till oss kommer hit till Västanvik och tar hand om campingen under vintern.

- Vi flyttar upp till stugbyn i höst och drar i gång verksamheten där. Nästa sommar kommer vi att vara en här och en där.

Vad är det som lockar på Fulufjället?

- Lugnet och naturen är en sak. När vi flyttade till Västanvik kändes det som mitt ute i ingenstans. Nu har vi vant oss vid trafiken och att bo i en by. På Fulufjäll får vi samma känsla igen. Tyst och lungt, säger Henk-Jan.

- Sedan är det otroligt spännande att få vara med och bygga något från grunden. Att få ta del av Pan Parks erfarenheter och även dela med oss av våra, säger Odet.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons