Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De demokratiska idealen

Annons

Svar till Elof Roos,

den 18 december:

För många läsare framstår det säkert som egendomligt att Roos inte funnit anledning att kritiskt granska kommunala företrädare i länets övriga 14 kommuner, utan bara Rättviks.

Alldenstund Roos vill framstå som en försvarare av de demokratiska idealen, är det rent anmärkningsvärt att han inte med ett ord gav sitt omdöme om Faluns dåvarande kommunalråd Gahnshags tilltag för en tid sedan, att i en debatt beteckna som sabotörer de politiker, som inte delade hans egen uppfattning i en viss sakfråga!

Ett sådant flagrant övergrepp på demokratins grundläggande principer borde ha gett Roos anledning till en omedelbar upptuktelse av kommunalrådet! Inte minst då denna groteska tilldragelse ägde rum i den kommun där Roos själv är bosatt!

Uppmaningen från Roos till mig personligen, att sluta läsa insändare, förstärker enbart riktigheten i de omdömen som redovisades i min insändare den 14 december. Dock ska han inte behöva tyngas av vidare grubblerier huruvida jag bör läsa insändarsidorna eller ej! Detta ställningstagande kommer garanterat att bli mitt eget!

LARS T OSCARSON RÄTTVIKARE I FÖRSKINGRINGEN

Mer läsning

Annons