Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är tillbaka i butiken

Annons

Kjell Eriksson drev under många år tillsammans med hustrun Inger Andersson butiken, men överlät den för ett drygt år sedan till en ny ägare.

Nu återkommer Kjell på halvtid och är i kompanjonskap med Lars-Göran Eriksson, som tidigare under tre år arbetade under Kjell. Nu tar Lars-Göran över som butikschef på heltid.

- Det känns riktigt bra. Nu när vi driver butiken tillsammans kan vi lägga jobbet på en sådan nivå att vi får en vettig arbetsbelastning, säger Kjell.

Dala-Flodaborna kan alltså andas ut. Deras enda matvarubutik blir kvar. Men Kjell vill inte uttrycka saken som att butiken blivit räddad av honom och Lars-Göran.

-Den har ju aldrig varit hotad, säger han och menar att det aldrig varit någon tvekan om att butiken trots konkursen skulle bli kvar.

Hur många av de anställda som blir kvar är ännu inte klart. Klart är dock att den av många ortsbor saknade apoteksutlämningen återupptas.

Fram till och med den 17 februari drivs butiken av konkursförvaltaren. Därefter tar Lars-Göran och Kjell över. Men de finns redan bland hyllorna och förbereder övertagandet.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons