Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är redo för snömassorna

Annons

Enligt de senaste prognoserna från SMHI så ska det snöa över Dalarna på torsdag. Upp emot två decimeter snö räknar man med ska dimpa ned från skyn.

För de flesta brukar ju årets första snöfall komma som en överraskning. Dock inte för Borlänge energi och dess snösväng. Där har man legat i startgroparna ända sedan 15 oktober och bara väntat på att de första flingorna ska dala ned.

- Vår beredskap börjar då, men hittills har vi bara behövt varit ute och saltat en gång då det blev blixthalka, säger Thomas Blomberg.

Budgeten för snö- och halkbekämpning beräknas per kalenderår och för innevarande år har man 8 120 000 kronor att spendera. Även om förra vintern blev något dyrare än beräknat finns pengar kvar i snöröjningskistan.

- Lite har vi allt kvar, men egentligen kvittar det. Snön ska bort oavsett vad det kostar, slår Blomberg fast.

Som vanligt kommer man även i år att hålla en hög prioritet på gång- och cykelvägar till och från centrum, SSAB och KP. Vägar som ofta röjs såväl morgon som middag som kväll. Dessutom också under pågående snöfall.

Ett drygt 40-tal fordon finns tillgängliga inom snösvängen och dessa ska kunna beordras ut på kort varsel. Om så blir fallet på torsdag återstår att se.

- I dag (läs måndag, reds anm) är det ju så varmt att man har svårt att tro att det ska kunna komma snö. Men i den här branschen ska man aldrig säga aldrig.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons