Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är redo för att roa

Annons

I Borlänge har nyårsrevyn en mångårig tradition. De första genomfördes under 1960-talets första år och en nytändning fick det hela 1980 då Borlänge Revysällskap bildades.

Detta gäng ska självklart också i år bjuda Borlängeborna på glada stunder i januarimörkret.

- Vi har redan kommit igång mycket bra och skrivit en hel del material till revyn själva. Det kan sägas vara en liten uppryckning efter att vi tidigare kanske köpt in lite för mycket material utifrån, säger Kicki Bergsten.

- Jag tror att det bidrar till att årets revy blir roligare och bättre för både oss och publiken.

Nyårsrevyn 2002/2003 är tänkt att heta "Revy till Max(i)m" och anspelar givetvis på de, ibland märkliga, turer som har varit kring den omdebatterade etableringen av ICA Maxi här i Borlänge.

- Dessutom har vi mängder av uppslag från valet att jobba med.

I år har gänget också en ny regissör att jobba med. Det är Sven Sundin som dock inte är någon oprövad duvunge i liknande sammanhang.

- Nejdå. Jag har både spelat och regisserat revy tidigare på andra håll. Dessutom känner jag de flesta här i gänget sedan tidigare så detta ska bli kul, säger han.

Ett nytt namn på scenen är Tommy Andersson. Inte heller han är något oprövat kort då han ingår i Gazbazz.

- Att spela nyårsrevy blir en rolig utmaning, men samtidigt lite nervöst då det också handlar om att sjunga och dansa, erkänner han.

Premiären sker som vanligt på nyårsaftonen. Därefter kommer man förmodligen att köra vidare en bit in i februari.

- Det beror på publiktillströmningen. Men jag hoppas och tror att årets revy ska bli riktigt bra, avslutar Kicki Bergsten.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons