Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är laddade för chatt

/
  • Kommunalrådet Leif Nilsson (S) och oppositionsrådet Jan Tholerus (C) är två av politikerna som chattar i kväll. Foto: Thomas Isaksson/Peter Ohlsson

Annons

Sittande kommunalrådet Leif Nilsson (S) konstaterar att miljöarbetet knappast kan ha varit så uselt som Centern påstår med tanke på tidningen Miljöaktuellts rankning av kommunerna, vilken pekade ut Smedjebacken som länets bästa miljökommun:

- I år klättrade vi ju över 100 placeringar, från plats 138 till 30.

Oppositionsrådet Jan Tholerus (C) tycker Nilssons kommentar är intressant:

- I andra rankningar, där kommunen rasat, har de bakomliggande uppgifterna ifrågasatts. Men i det här fallet är det tydligen en helt okej rankinglista.

- Noteras kan att på exempelvis Naturskyddsföreningens lista har Smedjebacken inte alls gjort så bra ifrån sig.

Den allra tydligaste motpolen för partierna är dock skolan. Medan Socialdemokraterna tycker att man redan satsar på skolan, vill Centern satsa två miljoner kronor extra utöver det som aviserats i budgetberedningen.

Hur det nu än blir med den saken klargör båda två politikerna att de är laddade för kvällens chatt med väljarna i Smedjebacken.

Båda kommer tillsammans med Miljöpartiets Calle Morgården stå redo vid datorerna i Tidningshuset på Ingarvet i Falun.

Hur många av fullmäktiges partier som från och med klockan 19.00 ikväll står till läsarnas/väljarnas förfogande återstår att se.

Klart står i alla fall att här serveras möjligheten för alla i Smedjebacken att klämma sina politiker på pulsen, och få svaren på det som inte står i valprogrammen.

Med ledning av den väljarenkät som tidningen genomförde tidigare framgår det att Smedjebacksborna har synpunkter och önskemål om det mesta. Att gatlamporna får fortsätta att lysa i en kommundel kan vara lika viktigt som att kommunen stöttar småföretagen.

Redan pågår dessutom debatten, eller åtminstone resonemangen, om två stora projekt i kommunen. I ena gäller det den pågående ombyggnaden av Vasatorget.

I det andra förefaller det i dagsläget råda en politisk enighet. Men frågan är om samsynen består när budgeten klubbas i november. Först då avslöjas det hur många skattekronor som ska satsas på det tempererade året runt-badet i Norra Barken.

Mer läsning

Annons