Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är bäst i Dalarna

Annons

Med slutsiffrorna arton poäng till Rönndalen och nio till Smedjebacken så blev segern ändå överlägsen för hemmalaget. Vid den direktsända länsfinalen fanns ett stort publikstöd i sockenstugan i Enviken. För Hagge skola i Smedjebacken tävlade Adam Jansson och Amanda Berg och deras motståndare var Johan Eriksson och Erika Backlund.

- Det var väldigt jämnt vid de första kunskapsfrågorna. Men sedan var Rönndalen lite snabbare, säger domaren Mats Åkergården

Det var självklart glada miner hos segrarna och en något dämpad stämning hos Hagge skola. När programledaren Jon Norberg frågade det laget om hur det kändes att bli tvåa i länsfinalen blev svaret från Adam Jansson:

-Skit.

Johan Eriksson och Erika Backlund var mycket nöjda och menade att deras lärare hade en stor del i segern.

-Vi har fått mycket hjälp från vår lärare Karin Back. Sen har vi kollat mycket på tv-nyheterna och läst tidningen, säger Erika.

-Det ska bli kul att få möta lag från andra delar än länet, säger Johan.

Och visst skapar segern en uppsluppen stämning i hela skolan.

- Det blir svårt med ordningen i klassen även den här veckan, säger Arne Nygren, rektor för Rönndalsskolan.

Som bevis på andraplatsen fick Hagge skola ta emot två tusen kronor i prispengar. Segrarna fick också ta emot tre tusen kronor till klassen. Nu väntar regionfinal där Rönndalsskolan möter lag från Gävleborg och Jämtland innan det förhoppningsvis kan bli dags för den tv-sända delen av Vi i femman.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons