Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David mot Goliat

Annons

Svar på Johnny Gahnshag,

den 18 oktober.

Johnny Gahnshag återkommer ständigt till att Falu kommun har haft en konstant, men ibland dold, ekonomisk obalans i över tio år.

Vi vet att under föregående mandatperiod, när Falupartiet satt vid styret, var ekonomin i balans och vi lyckades minska Falu kommuns låneskuld med 200 miljoner kronor. Med motsvarande bild i dag ska ett underskott på 150 miljoner kronor återställas för de senaste tre åren (2002-2004) och Falu kommun har återigen ökat sin låneskuld. Detta trots den av majoriteten beslutade skattehöjningen på 55 miljoner kronor per år.

Kan, trots att Johnny aldrig kommer att ge Falupartiet kredit för det, konstatera att det är mycket av vårt arbete och förslag som majoriteten valt att arbeta med.

Vidare raljerar Johnny över Falupartiets kalkyler och vår möjlighet att påverka rikspolitiken och därmed Falupartiets berättigande. Svagt Johnny!

Har inte Johnny tänkt på att Falupartiet och andra lokalpartier är ett direkt misstroende mot socialdemokraterna?

Johnny skriver att som socialdemokrat vill han "arbeta för utveckling och tillväxt". Vem vill inte det?

Till sist ställer Johnny all sin förhoppning till att s-regeringen skjuter till nya medel för 2005-2006. Detta gör att jag befarar att majoriteten kommer att fortsätta på den negativa ekonomiska spiralen för Falu kommun.

MARIA WILJE

Mer läsning

Annons