Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Lega kommer till Ludvika

Annons

Förutom utställningen, som genomförs i Folkets hus, med fritt inträde, arrangeras en serie föreläsningar på Star och dessutom ett antal uppvisningar i festsalen.

Där kan man se ett antal träningsprogram demonstreras av medlemmar i Ludvika Gymmix och här får man också insikt i yoga.

En annan hälsobringande verksamhet som demonstreras här är vibrationsträning, berättar Stefan Martinsson, Jan Willner och Anders Olausson som är trojkan bakom evenemanget.

Avenys scen tas också i anspråk vid mässan och dit har man förlagt två av de mera publika delarna av mässan, en uppvisning av Ludvika minicirkus - levande illustrationen till friskvård med framgång - och välkände David Lega som föreläser under rubriken Att tänja gränser, en förmåga som den svenske simmaren och rekordhållaren i elva distanser har.

Enligt arrangörstrion är han minst lika framgångsrik på föreläsningsscenen som i bassängen och enbart hans framträdande är värt det kära besväret att besöka Folkets hus den aktuella dagen.

Hälsomässan delfinansieras av Projekt Småföretagaretillväxt i Ludvika kommun, som i sin tur delfinansieras av EU.

Arrangörerna har också påpassligt nog sett till att engagera den samlade kompetensen som finns lokalt vad det gäller friskvård och hälsa även när det gäller föreläsningsdelen av mässan.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons