Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datum för rättegång spikat

Annons

- Hinner jag väcka åtal i tid inleds förhandlingarna om två veckor. Jag räknar med att det blir så, säger chefsåklagare Christel Anderberg.

På onsdag nästa vecka ska åtal väckas mot den 22-åriga man som misstänks för dödsmisshandeln i Borlänge centrum. Då har dryga två veckor passerat sedan mannen greps och häktades.

När det är frågan om omfattande brottsutredningar, behöver ofta åklagaren mer tid än vad rätten utsatt, för att hinna avsluta förundersökningen. Det var väntat i det här fallet, men nu ser det inte ut att bli så.

Under förra veckans häktningsförhandlingar rubricerades det brott som 22-åringen misstänks för som mord. Om den

anklagelsen blir gällande även i åtalet är inte helt klart. I annat fall kommer det med största sannolikhet att handla om dråp.

- Jag kan inte svara på vilket det blir. Den bedömningen är inte gjord änu, säger Christel

Anderberg.

I tidigare polisförhör har den misstänkte mannen i alla fall gjort vissa medgivanden. Han har nekat till mord, men erkänner han att han deltagit i ett slagsmål. Under det utdelade han en spark och ett slag. Om det var dödsoffret eller dennes kamrat som utsattes för våldet minns däremot inte 22-åringen.

Dödsmisshandeln har skapat ett stort engagemang hos allmänheten i Borlänge. Dagarna efter dådet blev polisen formligen nedringd av personer som ville berätta om sina iakttagelser och hittills har över 100 förhör hållits.

Enligt Christel Anderberg var det lite si och så med nykterheten bland dem som blev vittnen till dådet, vilket gör att många uppgifter går isär.

- Men jag har ett vittnesmål som kommer att bli alldeles avgörande, avslöjar hon.

Datumen för huvudförhandling i målet är prelimenärbokadetill 16-17 juli.

Mer läsning

Annons