Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datortjuvar slog till

Annons

Förmodligen slog tjuvarna till natten mot lördagen. Ungdomskontorets Ove Olsson vet att det fanns folk i huset på lördagen och de såg att ytterdörren stod öppen.

Tjuvarna tog sig in i huset via den före detta kolkällaröppningen på baksidan. Via källaren fortsatte de sedan trapporna upp där flera datorer stals jämte en multimediadator.

- På det här viset blir många ungdomar drabbade, fortsätter Engström.

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot. På måndagen fanns polis på plats för att se om tjuvarna lämnat spår efter sig.

- Vissa spår är säkrade, meddelar Jan Engström.

Åtgärder har nu vidtagits för att förhindra att inbrott av det här slaget upprepar sig i framtiden.

Fastigheten var utrustad med larm, men det var inte i funktion under helgen. Det rådde förstämning bland de anställda hos Ungdomskontoret med Familjecentrum på måndagen.

- Man blir mest ledsen om det är ungdomar som gjort det, tycker Ove Olsson.

Flera kompletta datoranläggningar försvann vid inbrottet. De äldsta datorerna lämnades kvar.

Ove Olsson medger att datorerna är kännbara förluster. Viktigt lagrat material går kanske aldrig att få tillbaka. Mycket jobb går därmed till spillo. Familjecentrums Thomas Johansson är bedrövad över det inträffade men överraskad är han inte.

- Det var inte oväntat. Huset ligger ju lite offside. Vi kan inte säga att det är ungdomar som har gjort det. Det kan lika gärna vara rena beställningsjobbet av vuxna.

Ove Olsson kände den konstiga känslan efter inbrott när han kom in i fastigheten på måndagsförmiddagen.

- Att se allt som har försvunnit. Det är en konstig känsla. Det finns annat man skulle kunna ha gjort i dag. Det här kommer att drabba ungdomsverksamheten i kommunen.

Polisen säkrade vissa spår efter gärningsmännen och tror sig kunna lösa fallet. Polisen är vidare tacksam för upplysningar från allmänheten, som kan leda till brottets uppklarande.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons