Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Datanätverk i Guds hus

Annons

Men i helgen fylldes Coriandergården i Säter av datorer och 140 datorintresserade ungdomar.

Säters församling hade för andra gången upplåtit lokaler till ungdomarna för ett stort nätverk, LID200, ett samarbete mellan LIDlan, en förening som arrangerar nätverk där dataintresserade ungdomar samlas, samt församlingen.

- Ungdomarna kommer från Säter, Hedemora och Borlänge främst, men även någon från Stockholm som är här och hälsar på, berättar Robert Jakobsson, i nätverksföreningen.

Redan klockan fem på fredagseftermiddagen var det samling och sedan var det aktivitet dygnet runt fram till söndag eftermiddag. Det fanns även mat att köpa.

På lördagen arrangerades också en tipspromenad för att alla ungdomarna skulle få komma ut och få lite frisk luft och sträcka på benen.

- Alla datorer är hopkopplade med varandra och alla kan spela med alla, berättar Robert.

Han är mycket tacksam för att Säters församling ställt upp så fint och dessutom har nätverket fått stöd av en affär i staden, samt från en förening på högskolan.

- Vi ska ha nätverket en gång till framåt våren, berättar Robert.

Namnet LID200 har sitt ursprung i att när första nätverket i Coriandergården skulle arrangeras räknades det ut att det gick att få plats för 200 deltagare och alla rum används.

En viktig regel för nätverket är att det ska vara helt drogfritt.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons