Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Darwins teori eller Bibelns skapelseberättelse i brännpunkten

Annons

Om livets uppkomst handlar Rättviks Frikyrkliga samarbetskommités seminarium under helgen.

Kyrkan vill föra fram debatten kring jordens uppkomst. Skapelseprocessen i Bibeln, eller Darwins evolutionsteori. Eller går det att tro på båda?

- Vi menar att det går att både vara naturvetenskaplig och troende och att de båda teorierna går ihop, säger pastor Conny Thimberg i församlingen Nytt Liv i Rättvik.

Församlingen har försökt komma in på skolor och informera eleverna om Bibelns skapelseberättelse.

- Vi får inte berätta om vår tro på skapelseprocessen i skolorna. Men Darwins teori är bara en teori och vi anser att den går att ifrågasätta.

- Dessutom har forskningen gått framåt och även dagens skolmaterial är förlegat. Självklart vill vi marknadsföra oss, visa vad kyrkan tror på och vara med i en öppen debatt.

Slump eller skapelse kallar Rättviks Frikyrkliga samarbetskommitté sitt program i helgen. Kommittén består av Frälsningsarmén, Missionsförsamlingen, Pingstkyrkan och Nytt Liv.

Geovetaren och ämnesläraren i naturvetenskapliga ämnen Mats Molén besöker Rättvik och håller seminarium i frågan om det bara var slumpmässiga processer som skapade livet på jorden eller om det fanns en skaparkraft bakom allt. Mats Molén finns att lyssna till i Missionskyrkan både i dag lördag, och på söndag.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons