Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför mår vi illa

Annons

Unga flickor mår allt sämre. Det är inte konstigt. De unga tjejerna födda på 80-talet har sett oss tjejer födda på 70-talet och fattat att det är helt omöjligt för oss unga kvinnor i detta samhälle.

Vi med civil-ingenjörs-, -ekonom- och universitersexamina, går arbetslösa år efter år, och möjligtvis hittar nåt enstaka okvalificerat jobb, medan studieskulden bara ökar eftersom räntorna överstiger avbetalningarna. De som varit ännu dumduktigare och doktorerat hittar heller inga jobb.

De som tagit lån i nya systemet hamnar hos kronofogden eftersom låga inkomster inte begränsar avbetalningarnas storlek. Nya lånet skrivs inte ens av när man dör, utan går i arv, vilket gör det omöjligt att skaffa barn.

De som gått andra vägen och struntat i all utbildning efter gymnasiet eller till och med efter högstadiet (!) går på vikariat efter korttidsanställning efter åtgärd. Alla sitter fast utan möjligheter att utveckla sina liv. Men de lågutbildade kan skaffa barn, vilket de högutbildade inte kan.

Ams satsar mycket mer pengar på varje arbetslös man för att få honom i jobb. "Det är så viktigt för mannens självkänsla att ha ett jobb."

MOTSTÅND

Mer läsning

Annons