Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansvecka hotad

Annons

Ägandet kring parkanläggningen är fortfarande oklart. Från början var Barnens dags-föreningen den största delägaren. Den föreningen upphörde för snart 30 år sedan.

Enligt uppgifter, som dock inte kunnat styrkas genom protokoll, har kommunen därefter övertagit BD-föreningens andelar.

Av kända delägare har Malungs IF den största andelen.

MIF har dock skriftligen meddelat kommunen att de inte åtar sig det ekonomiska ansvaret för att driva Orrskogen. Malungs IF anser att detta i första hand måste vara en uppgift för kommunen.

Om inte parken kan drivas vidare så innebär det ett direkt hot mot sommarens arrangemang - i värsta fall skulle man tvingas ställa in både Skinnarspelet och dansbandsveckan.

Parkföreningen har nu uppvaktat kommunen för att få ut ytterligare förskott på sitt föreningsbidrag och kunna hålla en hotande konkurs utanför grindarna. I första hand måste man ha pengar till att betala räkningarna.

Då parkföreningen redan fått ut en stor del av sitt kommunala bidrag så återstår av detta bara 135 000 kronor. För att betala räkningarna fattas således ytterligare 185 000 kronor.

Dessutom menar parkföreningen att det behövs ekonomiskt tillskott för att ha en anställd parkföreståndare och klara parkens drift de närmaste månaderna över sommarens arrangemang. En kostnad som uppges ligga på cirka 400 000 kronor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott för frågan vidare till kommunfullmäktige, där man kan räkna med en het debatt om pengarullningen kring Orrskogen.

Arbetsutskottet tillstyrker den akuta räddningsaktionen för att klara de närmaste månaderna framöver, men kräver samtidigt att kommunen ska ha full insyn i både föreningens och de olika delarrangemangens räkenskaper.

Kommunen har tröttnat på de återkommande kallduscharna från Orrskogen.

I praktiken handlar det nu om att det ska till nya kommunala tillskott med cirka 600 000 kronor.

Och då har man ändå inte täckt in eventuella underskott för årets Skinnarspel.

Förra sommaren gick spelet back med 400 000 kronor.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons