Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansvecka även i år

Annons

Parkföreningen är på obestånd och behöver mer bidrag från kommunen för att klara sin akuta kris med räkningar som förfallit till betalning samt driften under tiden fram till sommaren.

Kommunen har ännu inte fattat definitivt beslut om ytterligare ekonomiskt stöd till parkföreningen. Men kommunstyrelsens arbetsutskott anser att kommunen ska ställa upp på parkens behov - väl medvetna om vikten av att de stora sommararrangemangen Skinnarspelet och Dansbandsveckan kan genomföras som planerat i sommar.

- Uppgifterna om att Dansbandsveckan i sommar skulle vara hotad har skapat oro. Folk har hört av sig och undrat hur det kommer att bli. Jag kan garantera att vi kör dansveckan som planerat, vecka 29 som alltid, och i år är det ju 20-årsjubileum, säger Bertil Elfström till tidningen.

Däremot bekräftar han att det på sikt kan finnas anledning till oro för arrangemangets framtid, om problemen kring folkparkens ekonomi, drift och ägande inte kan få en lösning.

- Vi ju helt beroende av en anläggning som Orrskogen för att kunna genomföra ett så här stort dansarrangemang i Malung. Så det är viktigt att man kan hitta en bra lösning för parkens framtid. Dansbandsveckan ger ju också ett betydande tillskott till parkens drift, säger Bertil Elfström.

Dansbandsveckan i Malung lockar drygt 30 000 dansanta till Orrskogen under en veckas danskvällar. Veckan är därmed inte viktig bara för arrangörerna Orrskogen och Malungs IF utan för hela samhället och inte minst för handeln.

- Därmed kan man väl också få tycka att det är en uppgift för samhället att hålla Orrskogen levande, säger Bertil.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons