Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansmusiker på grönbete

Annons

Det handlar om en sommartrio bestående av Lennart Eklund, dragspel, Göran "Jöggan" Nilsson, klarinett och tenorsaxofon samt batteristen Sten Lundgren.

Deras centrala punkt är två husbilar men spelningarna äger naturligtvis rum ute i det gröna där de gärna delar med sig av sin musik till alla som vill lyssna eller rent av ta en spontan svängom.

- Vi tycker det är roligt att åka ut och lira så här på sommaren, berättar Lundgren när tidningens medarbetare gjorde en visit häromdagen.

Till de som intevar med ute i svängen för så där 40 år sedan eller mer kan bland annat berättas att "Jöggan" har spelat med i de ansedda dansorkestrarna vid namn Paramount och Paul Mc Cann.

- Och Lennart hade ett eget band som kallades Eklunds Fyra som sedermera bytte namn till Olle Envalls, fortsätter Lundgren som själv har hållit takten i flera olika dansband, bland andra Phil Philips och Eskil Carlssons kvartett.

Även Lundgren har varit sin egen i genren. Under tolv år, 1959-71, var han kapellmästare för en egen kvartett som var mycket populär när den spelade upp i folkparker och andra sammanhang.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons