Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansgolv klarade inte kylan

Annons

Nu är danslokalen stängd under några veckor. Fredag den 13 februari genomförs en garantibesiktning av dansgolvet.

Enligt Mats Jansson på Moras tekniska kontor får en opartisk besiktningsman titta på golvet.

På grundval av den besiktningen får Morastrand, tillsammans med huvudentreprenören Peab samt golventreprenören, diskutera fram hur en reparation av golvet ska genomföras och vem som får finansiera åtgärderna.

Enligt Mats Jansson har det varit problem en längre tid med att bitar av parketten lossnat.

Dansläraren Anna-Maria Munoz Åhlén uppger att de golvbitar som tidigare lossnat har tejpats fast provisoriskt och träningen har kunnat fortsätta.

- Problemen blev dock extrema när den stränga kylan kom. Stora golvpartier lossnade. Någon elev fick en sticka i foten och andra snubblade. Det gick inte att fortsätta i lokalen, förklarar Anna-Maria.

Mats Jansson förklarar det inträffade med att luften i lokalen blir för torr när det är kallt ute. Det gör att parketten lossnar.

Han anser att, ifall golvet ska bestå av en bokparkett i framtiden, behövs det kompletteras med en klimatanläggning, som håller lokalen i lämplig fuktighet.

Till dess att golvet åtgärdats, när är oklart i dagsläget, fortsätter Anna-Maria sin träning med skolans danselever i alternativa lokaler.

- Vi kan träna på detaljer vi annars inte hinner med. I aulans scen prövar vi olika utryck på rörelser. Dessutom finns möjlighet att styrketräna samt genomföra flera teorilektioner.

Det arbetas även på att ordna en ersättningslokal i den del där Mora Utbildningscentrum, MUC, haft undervisning.

Det är inte första gången som den nya danslokalen haft golvproblem. Alldeles efter invigningen för två år sedan var golvet för halt. Då fick det slipas ned, ruggas och behandlas med träolja för att ge bättre fäste.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons