Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansglädje på teatern

Annons

Det är ABF, projektet Framtidspiloterna samt Borlängerevyn som ligger bakom denna dansanta satsning som genomförs för andra sommaren i rad.

Under totalt åtta dagar ska dansintresserade ungdomar i alla åldrar ges möjlighet att lära sig grunderna inom såväl show- och jazzdans som street- och funkdito.

Och goda möjligheter att lära sig har man onekligen då det är två mycket kunniga damer, Sanna Limell och Catrin Persson, som är instruktörer.

- Sanna är professionell dansare och utexaminerad från Balettakademien och jag studerar på Danshögskolan i Stockholm. Det är verkligen ett perfekt sommarjobb att få komma hem till Borlänge och hålla i det här, menar Catrin Persson.

Perfekt tyckte också Victoria Wallin och Lisa Palander att det var få lära sig danskonstens grunder på sommarlovet. De lyssnade noga till Catrins instruktioner och dansade och hoppade så det stod härliga till.

- Det här är verkligen jättekul och vi har längtat till att danskursen ska börja, intygade de med en mun.

Catrin Persson gav också ett lovsångens ord till lokalen i Maximteatern.

- Den här salen är verkligen perfekt att ha som danslokal. Hoppas också att så många som möjligt hittar hit. Det är som sagt bara att komma när man har tid och lust, hälsar hon avslutningsvis.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons