Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansgalan inställd

Annons

Detta, för alla danslystna så tragiska besked, lämnar Anders Lundquist på Hotell Älvdalen och Lars-Erik Wiik i Älvdalens IF, de två huvudarrangörerna för dansgalan.

- Det är viktigt att betona att dansgalan inte är nedlagd utan att man i år står över och hoppas kunna återkomma nästa år med ett nytt upplägg kring lokaler och personal, säger Anders Lundquist.

Det är flera anledningar som sammantaget lett till beslutet att ställa in årets dansgala. Dels har Älvdalens IF förlorat den lönebidragsanställda personal, som tidigare har utfört mycket av det praktiska arbetet innan och efter dansgalan. Dels vill de aktiva i klubbens sektioner inte ta på sig det stora arbete det innebär. En annan anledning är att arrangörerna upplever det allt svårare att samarbeta med kommunen kring ishallens användande.

- Hyran har höjts och kommunen kräver oss på stora belopp om sargen ska monteras ned under dansgalan, säger Anders Lundquist.

Dansgalan har lockat mellan

1 000 och 2 000 personer, många från andra orter, till ishallen. Sven-Ingvars, Barbados, Sten och Stanley, Lotta Engberg och många andra har under åren spelat och uppträtt på dansgalan, som har betytt mycket för både ÄIF och hotellet.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons