Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandslandslaget till Smedjebacken

Annons

Dansbandslandslaget - ishockeylaget hopskrapat av hockeygalna dansbandsmusiker från hela landet - kommer till Fundiahallen för att spela mot ett veteranspäckat hemmalag med Göte Boström i spetsen 16 februari.

I vanlig ordning har dansbandslaget en del lokala inslag i laget. Den här gången i form av Leif "Honken" Holmqvist (Choice), Uffe Forsberg och Jhonny Barkgård ((Chapelle)

Landslagsspelarna representerar flera av våra mest väl-kända dansband som Drifters, Barbados, Black Jack, Choice, Nick Borgens och det finns två syften med bandets verksamhet, berättar Honken" Holmqvist:

- Dels för vi musikanter en massa frisk luft för att piggna till efter nätterna på estrader och i turnébussar och dels gör vi det här för en god sak. Vi samlar in pengar till Barncancerfonden. Vid det här laget har det blivit en hel del slantar till detta ändamål vid cirka halvdussinet framträdanden. En anan drivfjäder är naturligtvis också att killar och tjejer från olika band får träffas och ha kul kolleger och kompisar mellan, Att det sedan sker för en god sak gör det inte mindre roligt, säger "Honken" som givetvis hoppas på rusning till Fundahallen och en festlig eftermiddag.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons