Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandsbussar i fara vid industribrand

Annons

En industrifastighet i Partille utanför Göteborg totalförstördes i en kraftig brand på lördagen. Flera av svenska dansbandselitens turnébussar och instrument var i allvarlig fara vid eldsvådan.

Dansbandens turnébussar stod i ett garage som också antändes. Arvingarnas bussar fick svåra skador medan Flamingokvintettens och Barbados bussar rökskadades, skriver Göteborgs-Posten i sin nätupplaga.

Bandens instrument kunde räddas och kylas ned.

Branden bröt ut vid halv elva på lördagsförmiddagen och först vid tiotiden på kvällen lämnade räddningstjänsten slutligen platsen.

Ett tiotal husvagnar intill kyldes ner av brandmännen och klarade sig undan elden. Ett lager eldhärjades också.

Verkstadsbyggnaden innehöll gasflaskor och på grund av explosionsrisken kunde vi inte gå in där utan fick koncentrera oss på att försöka kyla gasflaskorna utifrån, säger Stefan Rahm, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten i Göteborg, till TT.

Räddningstjänsten förde över gasflaskorna till en vattenfylld container.

På grund av den kraftiga rökutvecklingen spärrades närliggande gator av under släckningsarbetet. Räddningstjänsten tog det säkra för det osäkra och beslöt behålla avspärrningen minst till och med söndagen.

Troligen orsakades branden av arbete med en vinkelslip, skriver GP:s nätupplaga. Gnistregnet från slipen antände industrilokalen och den anställde, som arbetade där, kunde inte på egen hand släcka elden som fick en snabb spridning.

25 brandmän var på plats men den 500 kvadratmeter stora byggnaden, som enligt räddningstjänsten innehöll någon form av åkeriverksamhet, gick inte att rädda. Branden var under kontroll strax efter lunchtid.

TT

Mer läsning

Annons