Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansare utan sovplats

Annons

Med andra ord råder det kris vad gäller boendet.

- Det är ett enormt tryck på folk som vill till Malung under Dansbandsveckan och kölistan ökar för varje dag som går, säger Lotta Kihlström som håller i den här delen vid Malungs Turistbyrå.

- I dagsläget är det ett hundratal som vill ha lägenheter för 1-2 personer och ett 60-tal som vill ha lägenheter eller villor där fyra eller fler kan beredas plats, säger Lotta Kihlström som nu vädjar till Malungsborna att man hör av sig till turistbyrån i Malung om man har möjlighet att hyra ut någon sängplats den här veckan.

Det kan i sammanhanget nämnas att förra året i maj hade man 90 uthyrningsobjekt i privat boende och i år har man hittills cirka 130. Men det förslår inte långt.

- För oss arrangörer är det viktigt att vi kan ordna till det här men det kan bara ske om Malungsborna ställer upp. Vi vet att det finns många som funderar på att hyra ut under den här veckan och eftersom det är en mycket skötsam publik som kommer har man inget att vara orolig för, säger Bertil Elfström och Benny Lissbol i arrangörs-staben.

Naturligtvis är det i första hand centralt boende som efterfrågas av dem som nu står i kö.

- Har man uthyrningsobjekt centralt så är det garanterat att man också får gäster om man vill under Dansbandsveckan säger Lotta Kihlström.

Men det är naturligtvis också av intresse om det finns platser i byarna runt Malung som Malungsfors, Öje och Yttermalung får att nämna några.

Det kan nämnas att förutom de som bokas in i privat boende har i stort sett alla campingplatser för husvagnar redan hyrts ut. Här har man också många tillfälliga uppställningsplatser för att kunna ta emot alla gäster som kommer till Malung under den här veckan.

Det brukar vara cirka 1 500 husvagnar i Malung under dansbandsveckan. Bostadsbolaget Malungshem upplåter också ett flertal lägenheter som möblerats upp just inför den här veckan.

Men i dagsläget skulle Malungs turistbyrå önska att man hade mellan 300 och 400 sängplatser att förmedla. Och det är endast Malungsborna som kan hjälpa till, allt annat är enligt uppgift fullbokat i Malung under Dansbandsveckan.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons