Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansare flyttar till större lokaler

Annons

Richard Gustafsson hoppas att Dala Dansstudio till hösten ska flytta in i de lokaler som Danskonservatoriet lämnade när utbildningen flyttade till Valhalla. Han väntar dock fortfarande på besked om bygglov som ska tillåta att affärslokalerna används för dansutbildning.

- Jag trodde ju att det redan var ordnat, men det visade sig att landstinget inte sökt bygglov. Det var ren tur att jag kollade, annars hade jag åkt dit, säger Gustafsson.

Dala dansstudio har i 20 år legat på Blindgatan, men där har inte funnits möjlighet att utvidga eftersom grannar besvärats av trafiken.

Den enda danslokalen har varit mer än fullbokad sju dagar i veckan.

- Sedan jag tog över för 2,5 år sedan har vi ökat med 100 procent. I Falun har vi omkring 600 elever, säger Richard Gustafsson. Fler vuxna vill dansa salsa, bugg och dansa foxtrot. Antalet tävlingsdansare har också ökat.

På Myntgatan finns möjlighet att inreda två danslokaler. Lokalerna mitt emot Dalateatern ligger dessutom mer centralt och blir ett bättre ansikte utåt.

- Jag sätter i gång att bygga om så snart jag får klartecken och räknar med att börja på Myntgatan från terminsstarten i höst, säger Gustafsson.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons