Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansar mot framtiden

Annons

- Vi är grannar och har varit barndomskamrater sedan förskolan, förklarade Louice.

Hon hoppas kunna bli professionell dansare så småningom, men nu närmast blir det sommarjobb som vårdbiträde på Söderåsen.

Martin ska jobba som snickare ett tag medan han funderar på vad han ska satsa på för högskolestudier.

- De här åren i Vansbro har varit jättebra, men det är skönt att gå ut nu, tycker Sofia Hellqvist från Älvdalen. Sofia som studerat på estetiska hade sällskap av pojk-vännen Dennis Damm, fiskeguide i Älvdalen.

- Jag flyttar till Stockholm för att arbeta på restaurang. Sofia som brukar vara fotomodell och medverka i reklamfilmer hoppas så småningom få arbete med någonting inom sång, musik och teater.

I vimlet utanför Flottaren sken fyra galanta damer i kapp med solen, Binta Kinteh, Linda Granath, Jenni Forselius och Ida Sylwan.

Jenni har siktet inställt på universitetsstudier i Karlstad, personal och organisationssystem. Binte vill så småningom plugga vidare till sjuksköterska, men nu ska hon först arbeta på Bäckaskog i sommar.

Linda vill skaffa sig erfarenhet av barn och arbeta på dagis, men efter jul bär det iväg till USA på au-pair jobb. Ida ska åka cykel i sommar, hon är svensk mästarinna i down-hill. För övrigt siktar hon på att plugga vidare på KTH i Stockholm, Kungliga tekniska högskolan.

- Det här är ambitiösa och duktiga elever, skolan är en bra arbetsplats, tycker läraren Vivianne Eriksson som delade glädjen med de förväntansfulla eleverna.

Efter mingel och fotografering började själva balen med räkcocktail, kyckling och cheesecake och dans till Surprice orkester.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons