Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansanta vänner fyllde år

Annons

Tidigare hette föreningen "De ensammas förening" men det namnet passar inte längre. Många som är medlemmar är allt utom ensamma, men ändå är träffarna något av höjdpunkterna varannan vecka. Lördagens träff var dessutom extra festlig då det var jubileum med många långväga gäster.

Till tonerna av "En vän för livet" svepte de dansanta vännerna ut på dansgolvet. Trots att det det var mycket folk på plats fanns det gott om utrymme att ta ut svängarna.

En del satt kvar vid matborden och småpratade medan andra gick en sväng i parken för att prata lite med någon gammal eller nyvunnen vän.

- Det finns alltid plats att dansa när föreningen ordnar dansträffar. Om man till exempel åker till Lindesnäs för att dansa till ett toppband är det alldeles för trångt på golvet.

- Här kan man ta ut svängarna, förklarade Mats Linden, som inte missar många danstillfällen i närheten.

Ytterligare två som älskar att dansa är Astrid Karlson från Ludvika och Maj-Lis Larsson från Smedjebacken. Och dansa, det fick de göra med besked. Enda tillfället de tog en liten paus var då NLT hejdade herrarna att bjuda upp dem för att istället få en kort pratstund med dem.

- Vi är självskrivna. Vi är alltid med på de här danserna.

- Det här är mycket roligare än andra danser där kärringarna springer och bjuder upp hela tiden. Det får vara för vår del, förklarade de.

Förutom själva dansandet gillar de även musiken som spelas på danskvällarna. För lördagens underhållning stod gruppen Baiers från Ludvika.

PETRA HOLMLUND

Mer läsning

Annons