Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans barnbarn debuterar i Ludvika

Annons

Söndagen 6 april - Dan Anderssons 115 årsdag - kommer Ludvikapubliken att få stifta bekantskap med skaldens dotterdotter Maria Sedell vid en föreställning på Aveny.

Marie Sedell medverkar som uppläsare i programmet "Dan Andersson som tango" tillsammans med Agneta Ljung.

Övriga medverkande på Aveny är sånggruppen "Inre harmoni" med välkända Ingmar och Ingela Bäckström samt Anders Björk som ger sitt program "Sång till min lykta".

- Det blir något av ett önskeprogram, berättar Siv Andersson, pensionerad värdinna vid Dan Anderssons Minne.

Ursprungstanken var att det här programmet skulle ha framförts i samband med att jag slutade vid museet, men så kom olika saker emellan och planerna fick skrinläggas den gången. Ylva Sellin på Kultur- och fritid kastade då fram tanken att väcka idén igen och ta upp den i samband med minnet av Dan Anderssons födelsedag och så blir det alltså nu.

- Vi är till och med så exakta vid minnesprogrammet att vi har satt starttiden till 15.45 alltså precis det klockslag Dan Andersson föddes för 115 år sedan, säger Siv.

"Inre Harmoni" arbetar mycket med att förnya Dan Anderssons verk utan att förlora det ursprungliga.

Agneta Ljung och Maria Sedell har till sin hjälp musikerna Livet Nord, som spelar violin, och Per Störby som assisterar på bandonéon, det typiska "tangodragspelet" från Argentina och Agneta och Maria kombinerar Dan Anderssons texter med den argentinska musiken.

En föreställning av spännande sort är att vänta och den gemensamma nämnaren är "födelsedagsbarnet" Dan Andersson.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons