Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danmark fryser indiska adoptioner

Annons

Danmarks familje- och konsumentminister Carina Christensen stoppar omedelbart nya adoptioner av barn från Indien efter larm om barnhandel.

Dansk tv avslöjade på söndagskvällen att adoptivbarn som kommer till Danmark från Indien kan vara offer för människohandel eller kidnappningar.

Den utpekade organisationen är AC Börnehjälp, som enligt DR:s program 21 Söndag har varit djupt involverat i några av Indiens största adoptionsskandaler. Carina Christensen kräver nu en ordentlig genomgång av organisationens ekonomi för att få klargjort om AC Börnehjälp har följt riktlinjerna för betalning och donationer som finns i Indien.

De adoptionsärenden från Indien som är under behandling i Danmark kontrolleras noga. De fullföljs bara om danska myndigheter får dokumenterat att allt har skett enligt reglerna. Det handlar om ett fåtal ärenden, säger ministern i ett pressmeddelande.

Några nya danska adoptioner från Indien behandlas inte förrän danska myndigheter får garantier för att de kan genomföras på ett betryggande sätt, enligt ministern.

TT

Mer läsning

Annons