Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniels ska leda centern i Dalarna

Annons

- Det vore bra om distriktstyrelsen kunde delegera mycket av rutinarbetet och de organisatoriska frågorna till andra och i stället fick ägna sig åt politiken och framtidsfrågorna, säger Sofia Karlsson, ombudsman för centerpartiet i Dalarna.

Den nya distriktsordföranden föreslås heta Bertil Daniels, tidigare kommunalråd i Leksand, efter stämman i Säters Folkets hus den 29 mars.

- Som vice ordförande föreslås Karin Örjes, som jag tror blir ett bra komplement till Bertil Daniels, säger Per-Erik Aarnsedt, valberedningens ordförande. De föreslagna kandidaterna är väl förankrade i partiet men frågan är hur stämman kommer att ställa sig till en mindre distriktstyrelse. Egentligen skulle det räcka med fem ledamöter i styrelsen men stadgarna säger att kvinnoförbundet och ungdomsförbundet ska ha var sin ledamot.

Kenneth Johanssons avhopp sägs beror på att han vill satsa mer på sitt riksdagsarbete.

- Kenneth är väl förankrad i centerrörelsen och åtnjuter stort förtroende vilket gör att han kan få mer att göra i partitoppen, säger Per-Erik Aarnsedt.

Bland övriga ledamöter i styrelsen föreslås omval av Gunilla Berglund, Avesta, och nyval för Dan Westerberg, Falun, och Bengt Jernhall, Mora. Från centerkvinnorna kommer Lena Reyier, Borlänge, och Anna Spers, Borlänge, från ungdomsförbundet.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons