Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel tar över klubban

Annons

Daniel Bergkvist tar över ordförandeklubban efter Mats Hellberg i Vansbro s-förening. Det stod klart efter föreningens årsmöte som hölls på onsdagskvällen.

Ny i styrelsen är även kassören Sandra Andersson. Vice ordföranden Rainer Prescher omvaldes, och så även ledamöterna Kurt-Lennart Karlsson och Mats Hellberg. Suppleanter är Gunnar Magnusson, Ann-Marie Stolpe och Marie Hellberg.

Även LO-facken har hållit årsmöte och där ser styrelsen ut enligt följande:

Ordförande Bertil Wanke, kassör Viktor Zackrisson, Birger Wanke, Renate Särnmo och Rose Marie Kristiansen. Till valberdning valdes Ingemar Sundman och Annie Björk.

Ökad tillsyn av Järnafisket

u När Järna fiskevårdsområdesförening höll årsmöte, fokuserades diskussionen kring det fortsatta samarbetet för fisket i hela kommunen.

- Vi är en bra bit på väg. Det gemensamma fiskekortet är ett bevis för detta, men det finns fortfarande en hel del att göra för samsynen i fiskevårdsfrågor.

Det säger Bengt-Arne Bergkvist, ordförande i föreningen.

Årsmötet beslutade att satsa 30 000 kronor i utsättning av ny fisk i vissa tjärnar. En lika stor summa anslogs för att bygga vålar i lämpliga vatten. Den som fångar en mink ersätts med 200 kronor per djur. Det var ett annat beslut som togs vid årsmötet.

Föreningen beslutade också att satsa på utbildning av personer som vill åta sig tillsynsuppdrag. Föreningen räknar med att 20 tillsynsmän ska utbildas under året.

Styrelsen har följande sammansättning: Bengt-Arne Bergkvist, ordförande, Lennart Hane, John-Erik Lundkvist, John-Erik Bertils, Ål Erik Larsson, Karl-Åke Olsson, Rolf Lagergren och Sven Fagrell.

Mer läsning

Annons