Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel i rocklandet

Annons

Daniel är trummis i Starcat, ett skandinaviskt band som bildades för ett par år sedan. I Los Angeles träffade han på en annan svensk, Daniel Rosenqvist, som spelade gitarr och dansken Niels Andersen, också han gitarrist, men även sångare.

De började spela tillsammans men det saknades någon, nämligen en basist. De hittade slutligen en sådan - och en svensk dessutom: Joakim Alderlöf. Alla hade kommit till USA för att slå sig fram inom musiken.

Nu spelar Starcat runt om i Los Angeles. Bandet har spelat på klubbar som The Whiskey a Go Go, The Viper Room, Club Zen, BB Kings och The Knitting factory.

- Vi kommer från olika musikaliska bakgrunder och det har gett oss ett, som vi tycker, unikt sound, berättar 26-årige Daniel, som vill beskriva bandets stil som funky heavyrock.

Han sticker inte under stol med att det är svårt att försörja sig som musiker.

- Vill man spela på de större klubbarna så får man själv sälja biljetterna. Men det kan ju också vara en fördel eftersom man får sätta priset själv, berättar han.

Daniel hoppas på att bandet ska bli mer uppmärksammat i Sverige. Chansen finns när ett par av bandmedlemmarna den 18 mars radiointervjuas i Rockklassiker i Stockholm.

Den som har tillgång till nätet kan lyssna till Do you feel it och You didn't think I would try på http://starcat.iuma.com eller titta in på bandets hemsida: www.starcatonline.com.

Sedan är det upp till var och en att plocka in musiken i sitt eget fack. Funky Heavyrock? Det lär finnas fler fack som den passar in i.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons