Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel - en riktig höjdare

Annons

Under tre pass bjöd han på högtflygande uppvisning från de specialbyggda ramperna. Att se unge Daniel svävande utföra sina konster var en höjdare i dubbel bemärkelse.

Och så värst mycket väsen har han hittills inte gjort av sig.

- Det här var min första större uppvisning, berättar Daniel "Bodeen" Bodin.

I ett par -tre år har han provat gebitet. Ramperna har efter hand blivit större och större och nu är det riktigt svåra inslag som presenteras.

Men också farliga. Det har blivit ett och annat sjukhusbesök under övningspassen. Värsta vurpan renderade ett brutet nyckelben. En snedlandning under första uppvisningen såg också vådlig ut.

- Jag missade lite och landade för långt till höger. Det är bara en och en halv meter att landa på däruppe, säger Daniel.

Det enda som hände var att ett kopplingshandtag gick sönder.

Sätter sig inte en sådan upplevelse i huvudet inför kommande hopp?

- Det gäller det att glömma bort. Man måste vara koncentrerad, konstaterar Daniel.

Freestylehopp med motorcykel är stort på andra sidan Atlanten och kommer starkt även här i Sverige. Och det finns också en klar födkrok för den som är skicklig.

- Jag siktar på att kunna livnära mig på det här, säger Daniel "Bodeen" Bodin.

Big Wheels och MC-Wraks Västerdalsträff blev en mycket lyckad tillställning och de två föreningarna hade ett brett program för den vältaliga publiken. Bland inslagen kan nämnas en mängd fordon av alla slag som fanns utställda. Vidare serverades en maffig parad där fordonen kryssade över Grönland med destination Forsrundan.

Det verkar inte bättre än att den perfekta formen för motoruppvisning i Dansbandsmalung hittats. Helt klart passar ytorna ute på PD-området motorfolket betydligt bättre än tidigare försök inne i Grönlandsparken.

- Vi är helnöjda. Vi hade inte alls räknat med så här mycket folk, säger arrangörsledets Leon Nordqvist.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons