Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dangardt kritiserar inställda diskon

Annons

Fram till våren kommer Folkets hus tillsammans med personal, samt barn- och utbildningsnämndens och socialnämndens presidium och berörda tjänstemän på kommunen att diskutera säkerheten.

Målet är att kunna återuppta diskoteken till våren.

Det framgår av det svar från barn- och utbildningsnämndens ordförande Abbe Ronsten (s) som Stefan Dangardt (fp) fick vid kommunfullmäktiges möte på torsdagskvällen om de inställda drogfria diskoteken i Folkets hus.

Ronsten delar Dangardts uppfattning att de drogfria diskoteken är ett "guldkorn" som det är angeläget att bevara för framtiden, samt att det inte är rimligt att kollektivt bestraffa alla skötsamma ungdomar för vad några få ställer till med.

Ronsten framhåller att det även tidigare under de över 25 år som diskodanserna i Folkets hus bedrivits varit tillbud. Men skillnaden i dag är att antalet knivar hos ungdomarna har ökat.

De hot om hämnd från ungdomar och föräldrar, som riktats mot personal och ansvariga, har av polisen bedömts som hot som måste tas på allvar.

Ronsten framför att han har fullt förtroende och respekt för Folkets hus beslut om att ställa in diskoteken under hösten. Det är Folkets hus som ansvarar för verksamheten, men kommunen har varit med och lämnat bidrag på olika sätt under åren och i det budgetförslag som snart ska upp i kommunfullmäktige finns pengar upptagna för nästa års drogfria diskotek.

Stefan Dangardt var nöjd med svaret han fick och konstaterade att han är enig i sak med Ronsten.

- Men att ställa in på grund av att några missköter sig är dock att kapitulera för våldet, sade Dangardt.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons