Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dan genomsyrade Mårtens

Annons

Redan på vägen upp till de röda husen i Mårtens, märktes att arrangemanget skulle bli välbesökt. Omkring lunchtid hade 200 personer samlats för att till en början flanera bland slöjdföremål av alla de slag. Ludvikabygdens slöjdare visade upp målade korgar och dalahästar, grytlappar och andra sniderier.

Solen gömde sig små stunder bakom vita moln, men mesta tiden sken den rakt på besökarna.

Strax efter klockan ett slog de sig ner på sina medhavda fällstolar för att njuta av musiken. De uppmanades innan framträdandet att dricka rikligt och sätta hattar på huvudena.

Sånggruppen Inre harmoni, med Ingela och Ingmar Bäckström, samt Anders Björk, lät sedan tonerna omfamna den lilla gården. De framförde visor av såväl Dan Andersson som Cornelis Vreeswijk och Nils Ferlin.

Lite då och då fick de sånghjälp av fårens bräkande i bakgrunden. Stämningen var verkligen på topp och det musikaliska programmet växlade mellan lugnare visor och svängigare låtar.

Publiken såg ut att trivas i solskenet och applåderade glatt till låtar som Somliga går i trasiga skor.

Det märktes tydligt hur proffsigt skött evenemangen under Dan Andersson-veckan är. Gulklädda parkeringsvakter gick runt och såg till att trafiken på den smala grusvägen flöt på. Vid något tillfälle ropades ett registreringsnummer upp, varpå fordonets ägare snällt fick maka på sin bil.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons