Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dan Anderssons vänner på vårträff

Annons

På torsdagskvällen inleddes träffen med en konsert i Ludvika Ulrika kyrka. Här bjöds publiken på ett visprogram med Bosse Landberg från Grythyttan som gav ett program där Dan Anderssons verk givetvis stod i centrum.

Komminister Carl-Axel Hagberg hälsade välkommen och kunde informera de mera långväga gästerna om alla "bearbetningar" av bysten Dan Andersson som förekommer i Kyrkparken.

- En och annan förfasas över detta, men man kan också se det som att Dan Andersson alltid lockar folk till sig. Låt vara av olika anledningar, sa Hagberg och fick församlingen - ett 100-tal - att dra på smilbandet.

Landberg är en av de mest engagerade Dan Anderssontolkarna och det kan också nämnas att han var den första som fick motta ett pris ur den nyinstiftade Gunde Johanssons Minnesfond 2001. Detta skedde i Ludvika Folkets hus 6 april, alltså på Dan Anderssons födelsedag.

Förutom viskonserten med Bosse Landberg upptar vårträffens program, bland annat, besök på Lyvikens kyrkogård i dag.

Här besöks familjen Anderssons, Olle Svenssons och Rolf A. Nilssons gravar.

På dagprogrammet står vidare en utflykt till Luossastugan och Linda Rattfeldt, och dagen avslutas med ett program med Gottmar Trogen på Brunnsvik.

Här är också allmänheten inbjuden.

I morgon, lördag, avslutas träffen med årsstämma innan sällskapets medlemmar återvänder till landets alla hörn.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons