Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damer på marsch

Annons

Regnet öste ner, men lagom till start drog Vår Herre in dropparna.

- Jag tänker sätta sprätt på benen. Inga släpande fötter här. Fredriks farmor vinkade till barnbarnet.

Det ena tjejlaget inrättade sig i ledet efter det andra. Landstingskvinnor, kommun, föreningar och organisationstjejer promenerade i rask takt med Falu IK, Bröstcancerföreningen, Falu Kuriren och givetvis Svenska Gång och Vandrarförbundet, som lagt över arrangemanget Tjejgåing till en vardagskväll.

- Gåing direkt efter jobbet vann popularitet och många fler anmälda. Rekord, sa arrangörerna.

- Böj, sträck och tänj! Här väntar sex kilometrar, över stubb och sten. Hundratals armar, ben och kroppar värmde upp med Gun Nyberg och Janne Sandberg.

- Tjejer, den som trampar på under timmen har chans att koras till Queen of Walking! Mina gåingkompisar Mimmi Sandberg och Anneli Morelius på Hemköp nådde ikapp mig vid vätskekontrollen. Och bakom oss.

- Jämmer och elände, skavsår, fuktiga strumpor

- Och tre kilometer kvar! Kristina klagade för Kerstin på hemtjänsten.

- Lägg på ett kol, de drar repet 20.00 Skam om vi inte hinner i mål innan dess! Trötta landstingsfötter föredrog anonymitet.

"Proffs-gåingarna", ettan Ulla Rynfors Johansson från Säter fixade sex kilometrar på 42 minuter. Inger Larsson "snabbis" på reumatologen i Falun hamnade på 43 minuter.

Och FK-reporter som gick, skrev och fick håll pustade i mål sex minuter efter Rynfors.

Efter sträckan förenades stora tjejskaror med arrangemangets picknickpåsar med idel nyttigt innehåll. Svetten lackade lite här och där. Alla prisades, vi klämde på medaljer och tyckte att vi varit rackarns duktiga...

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons