Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalregementets framtid stakas ut

Annons

Området är till största delen skyddat som byggnadsminne. Ett skydd som innebär att man inte ska ändra så mycket utomhus. Inne i byggnaderna är det lite lättare. Där är redan matsalen ombyggd för högskolan och i kanslihuset och A-kasernen han man fått bygglov och nya hyresgäster som passar in i planen på arbetsplatser och utbildning.

Det har också gett resultat. I dag finns det fler anställda än på regementstiden. Då var det omkring 300 anställda och uppemot tusen värnpliktiga. I dag finns det ett 80-tal företag och 360 anställda på regementet. Hälften av dem är nya jobb. Och fler blir det. Dessutom vandrar 400 studenter ut och in på området.

Knappt 20 personer kom till mötet. De flesta var tjänsteman och politiker. Och inte en enda kritisk fråga ställdes. Men det var väntat. Hela området ägs av statliga bolaget Vasallen som ska se till att planerna för Dalregementet blir genomförda. Målet är att de sedan ska stycka av, sälja ut och avveckla sig själv.

Den femte mars vill kommunen ha in synpunkter på planförslaget. Och om allt går utan problem ska planen vara fastlagd till nyår.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons