Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalmålning i keramik

Annons

Det handlar alltså om en tredimensionell dalmålning. Det 1,72 meter breda och nära en meter höga verket är en kopia av en specialbeställd julkrubba som Gerd Sjökvist för ett par år sedan tillverkade för Church History and Art Museum i Salt Lake City i USA.

Tidningen berättade då att Gerd Sjökvist ytterligare ett par år tidigare fått uppdraget av museet att framställa en skandinavisk julkrubba.

Nu är hon i slutfasen med att framställa en kopia av krubban som finns i USA. Men hon gör inte hela arbetet själv. Maken Kurt står för kurbitsmåleriet.

För att kopian ska kunna bli kvar i Mockfjärd krävs en insamling av 54 000 kronor, något som Irma Rönnbäck, ansvarig för insamlingen, och Torstein Tysklind, församlingens komminister, hoppas att både företag och privatpersoner ska bidra med.

Insamlingen startade under Mockfjärdsdagen, då delar av krubban visades. Om en dryg månad ställs hela den färdigställda krubban ut i Rista när

golfbanan invigs.

Med hjälp av inbetalningskort i bland annat butikerna och brev till företagen hoppas Irma Rönnbäck och Torstein Tysklind att så många bidrag ska flyta in, att det blir möjligt att den första advent överlämna krubban som gåva till församlingen.

Tanken är att krubban ska pryda kyrkan under julen.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons