Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt sandat på "Väster"

Annons

Vart har sandbilarna tagit vägen? Det undrar boende i västra Grängesberg med adress Grängesbergs Vägförening med dess bas Conny Dahlfors i spetsen.

-Här är det väldigt dåligt sandat. Min fru var ute och gick i går (måndag) och tog sig knappt fram. Och i morse så kunde tidningsbilen inte ta sig uppför gatan. Då är det illa, säger tidningens sagesman.

-Dahlfors bor på Björkås och åker man över dit så ser man att det av någon anledning verkar vara väldigt välsandat i det området, säger tidningens källa en aning syrligt.

Jodå, det är möjligt att det på tisdagsförmiddagen var mer sandat på Björkås än på Väster, medger Conny Dahlfors. Men orsaken var inte att han bor på Björkås.

-Ove Holm är en av våra entreprenörer och han har sin maskin på Björkås och då kanske han börjar på Björkås. Han har varit ute hela dagen i dag (tisdag) och jag är ganska säker på att det blir grusat i hela samhället innan kvällen. Om inte så blir det gjort senast under onsdagen.

Conny Dahlfors, som är verkställande ledamot i vägföreningen och den som beordrar ut plog- och sandbilar, konstaterar att det rått en besvärlig väderlek de senaste dagarna med omväxlande minus- och plusgrader.

-I torsdags och fredags i förra veckan blev hela Grängesberg sandat. Sedan kom det töväder över helgen och så frös det till på nytt och blev halt.

-I dag på morgonen ringde folk till mig och berättade att det var halt i bland annat Gudmundbergsbacken och i området vid skidstadion (Grotfallet). Då beordrade jag ut Ove Holm, förklarar Conny Dahlfors.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons