Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig sophantering på Willys

Annons

Renhållning på Falu energi och vatten har problem med soprummet på Willys. Soprummet som är avsatt för kompostavfall är i smutsigaste laget, tycker sopgubbarna.

Det är ingen trevlig syn som möter de anställda på renhållningen när de ska hämta soporna på Willys.

Avfallet i soprummet för komposterbart svämmar över sopkärlen. Det är alltifrån gamla pommes frites till ruttnande grönsaker och frukt som ligger och skräpar på golvet.

"Vi har svårt att utföra hämtning av komposterbart när våra renhållningsarbetare får skorna fulla av matrester som sedan följer med in i bilen med de konsekvenser det medför. Deras soprum är vår arbetsmiljö," skriver Falu energi och vatten i ett mejl till Falu kommuns miljökontor.

Miljökontoret har därför i veckan varit på inspektionsbesök på Willys. Utifrån det besöket kommer det nu att ställas krav på åtgärder.

På Willys är man mycket angelägen om att lösa sopproblemet:

- Vi har vuxit ur soprummet, det är för litet för oss helt enkelt, säger Magnus Rappendal, butikschef.

- Det är betungande både för oss och för dem som ska hämta soporna. Vi får väl se vad fastighetsägaren nu ska göra för att åtgärda det, säger han.

Polisen beslagtog bil av körkortslös

Flakmoped stulen

Bilinbrott

FK rättar

Rubriken till gårdagens artikel om problemen på bilprovningen i Falun blev felaktig. Där framgick att flera fall om uppsägningar har fått avgöras i arbetsdomstolen. Så är icke fallet. De har avgjorts i fackliga förhandlingar. Men ett av två nya fall är på väg till arbetsdomstolen och det andra ligger redan där.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons