Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig kontroll när containrarna töms

Annons

Redan i somras togs ribborna bort från containern i Sågmyra. Som FK berättade i går har detta skett vid alla återvinningsstationer i Falun, Säter, Hedemora och Avesta, efter klagomål från personer som tycker att det är besvärligt att få igenom tidningar och förpackningar när en tvärslå sitter över inkasthålet.

Sedan ribborna försvann har barn börjat leka inuti containrar på flera håll. När Ann-Sofie Olsson såg den farliga leken i Sågmyra ringde hon till renhållningsavdelningen på kommunen.

- De sa till mig att de som tömmer alltid ska titta i containern först. Eftersom jag är hemma och barnledig har jag gjort det till en vana att titta när de tömmer, och jag har sett att de inte alls kontrollerar containern, säger hon.

Ann-Sofies man har också uppmärksammat leken och sagt till både barn och tömningspersonal. En gång såg han en tömning på en annan återvinningsstation, och sa efteråt till den som tömt att han borde ha tittat inuti containern först.

- Han blev förvånad och hade ingen aning om att barn lekte i dem. Men han lovade att kolla i fortsättningen, säger Ann-Sofie, som i går fick veta att ribborna åter ska sättas upp över inkasten.

- Det kan vara värt att det tar lite längre tid att slänga sina papper, för barnens säkerhets skull.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons