Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalfolket grundlurade

Annons

När regementet skulle läggas ned i Falun satt jag med i länsstyrelsens styrelse. Där fick vi beskedet från regeringen om ersättningssatsningar. Det skulle vara att Apoteksbolaget skulle satsa på ett stort nederlag i Falun samt en fyrfilig väg mellan Falun och Borlänge. Det var aldrig tal om att denna väg skulle konkurrera med våra övriga vägsatsningar utan vi tyckte det var ett bra förslag.

Vägen mellan Falun och Borlänge är starkt trafikerad och en satsning på trafiksäkerheten där är nödvändig. Men hade vi vetat att regeringen skulle göra den kovändning de gör i dag, så att pengarna för denna satsning inte alls kommer som ersättning för regementsnedläggningen, hade nog många diskussioner om prioriteringar av väganslagen hållits.

Jag kan mycket väl tänka mig att vi fått nöja oss med att bygga vägen med mötessträckor och mitträcken som man gör på så många andra starkt trafikerade vägar runt om i Sverige . Det hade blivit åtskilligt mycket billigare och vi hade fått pengar till andra vägsatsningar i Dalarna.

Jag anklagar regeringen för att inte hålla sina utfästelser och faktiskt grundlura oss i Dalarna!

Elisabeth Lindén Brandt (c), ledamot av Region Dalarna

Mer läsning

Annons