Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daldansen är i gång!

Annons

Christer Elfving invigningstalade inför Daldansen:

- Jag hoppas vi alla får en riktigt trevlig fest tillsammans, sade han, innan han tog upp medarrangörerna på scenen för ett tack.

Därefter kom Ann-Marie Sörbergs upp på scenen. Sörbergs är initiativtagare till Trätinget i Hedemora tingshus och som sådan samarbetspartner till Daldansprojektet.

Elfving är ordförande i föreningen Hedemora - en levande stad, och dessutom projektledare för Sveaparksprojektet.

- Sveaparken har ju varit en slumrande pärla, säger Elfving. Det finns oanade möjligheter med parken. Samtidigt är många rädda för att det bara blir mer konserter och festivaler om man utnyttjar parken mer, men den är ju användbar för allt möjligt - för brännboll, frisbee, med mera.

Christer Elfving kommenterar förra årets inställda konserter med att Daldansen därmed borde vara förskonad från avbokningar för tio år framåt. Då ställde ju inte bara E-Type in, The Sounds och Jill Johnsson dök inte heller upp.

Elfving avslöjar sedan att Tomas Ledin är ett hett namn inför kommande år.

Vid sidan av den stora Daldansscenen har marknaden och tivolit startat. Ani Jansson från Hagens i Västmanland säljer langos, men verkar understimulerad så här tidigt på kvällen. Kanske kommer det fler besökare senare? Storsäljaren är i alla fall Västkustlangos, som försvarar sitt namn med en rejäl laddning räkor.

Slutligen kollar tidningens ut- sände in karusellerna. Försiktigt guppande svanar finns för de minsta, en snabbare berg-och dalbana för dem som är lite sådär mittemellan, samt värstingen Evolution - en sorts slänggunga som går uppochned - för de allra mest våghalsiga. Marian Cerban, en av de ansvariga för den sistnämnda, menar dock att det är "no problem" att åka hans karusell.

Zacke, Danielle och Karoline sätter sig kaxigt tillrätta i karusellens stora plastfåtöljer.

- Äh, ju mer man tänker på det desto mer känns det som bortkastade pengar, säger Zacke innan karusellen sätter i gång.

Men Danielle har nyss ätit, och är lite osäker på hur länge hon kommer att få behålla maten under en tur med Evolution.

Efteråt kan hon dock konstatera att maten stannat kvar, och tillägger dessutom:

- Den åkte för sakta!

JOAKIM LINDBERG

Mer läsning

Annons