Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalaupproret möter Dahlberg

Annons

Den pågående bojkottsaktionen inleddes i söndags och Dalaupprorets mål är att en lagändring görs, så att rovdjur som angriper tamdjur får dödas direkt vid första angreppet. Dessutom att staten fullt ut ersätter tamdjur som dödats eller skadats av rovdjur, samt att jakt på varg snarast blir tillåtet.

- Målen för Dalaupprorets aktioner är i stort sett desamma som för våra jägarorganisationer. Däremot skiljer sig medlen åt för att nå dit och våra bojkottsaktioner har inte stöd i jägarorganisationerna, säger de tre företrädarna för Dalaupproret.

Tidigare har Dalaupproret efterlyst initiativ från myndighetshåll till en konstruktiv dialog med jägarna.

- Under onsdagen tog landshövding Ingrid Dahlberg det initiativet och det är nu klart att vi ska ha ett möte på måndag eftermiddag.

- Vi ser positivt på det uttalade engagemang landshövdingen visat för att lösa upp de låsta positionerna i rovdjursfrågan. Hon har redan diskuterat frågan och har för avsikt att diskutera ärendet ytterligare med Naturvårdsverket, jägarorganisationerna, kommunalpolitiker, riksdagsmän från dalabänken och även med oss representanter för Dalaupproret. Vi är övertygade om att Ingrid Dahlberg med sin humanistiska bakgrund utan låsningar, kan ha konstruktiva överläggningar med oss.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons