Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalatrafik inför resegaranti

Annons

Dalatrafik kommer att införa en resegaranti i år.

I grova drag går garantin ut på att Dalatrafik ersätter resenärerna för taxiresa, om man på grund av att Dalatrafiks bussar inte fungerat kommer fram mer än 20 minuter för sent till slutresmålet.

- Vi kommer att införa vår resegaranti från den 18 augusti, när vintertidtabellen börjar gälla. Exakt hur den ska se ut och vad den ska omfatta kommer vi att besluta i maj. Vi måste ha någon form av avståndsgräns, alltså hur lång taxiresa vi ersätter. Vi är inte klara med detaljerna ännu, säger Christer Silfverin, vd för Dalatrafik.

I vilka situationer kan man då utnyttja resegarantin?

- Det kan vara om en buss är vädligt försenad, om man blir frånåkt av bussen, alltså om bussen går för tidigt, eller om bussen av någon anledning inte kommer alls. Vi har redan i dag en ganska generös inställning. Om någon ringer och säger att man blivit frånåkt av en buss, och man kan bevisa det, så hjälper vi till.

Christer Silfverin menar att en resegaranti är en kvalitetsstämpel.

- Man ska lita på att man kommer fram om man väljer att åka med våra bussar. Våra bussar och våra entreprenörer fungerar så bra nu att vi utan problem törs lova detta.

Dalatrafik hade egentligen tänkt att införa resegaranti redan 2001.

- Tanken var ju att vi skulle införa en resegaranti tillsammans med Tåg i Bergslagen och SJ, eftersom våra kort också gäller på tåg. Men det har inte hänt någonting på den fronten. Nu har vi tröttnat på Tåg i Bergslagen och SJ, och inför själva en resegaranti. Tyvärr innebär det att garantin bara kommer att gälla bussar från början, säger Silfverin.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons