Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarnas Tidningar växer

Annons

Nerikes Allehanda, som ägt hälften av tidningen, säljer sina aktier till Dalarnas Tidningar. Sedan tidigare är det bestämt att tryckningen av NLT i april ska flyttas från Lindesberg till Falun.

Ett knappt 30-tal personer arbetar på NLT.

- Vi ser mycket positivt på affären. Vi stärker vår position i södra Dalarna och kommer att få en bättre produkt, säger Anders Abrahamsson, ordförande för tidningens journalistklubb.

Ser du någon risk för personaluppsägningar?

- Nej, vi har fått ett löfte om att alla tills-vidareanställda ska erbjudas fortsatt anställning, säger Anders Abrahamsson.

Det formella övertagandet kommer att ske i morgon, då NLT har styrelsemöte.

Därmed får Dalarnas Tidningar en sammanlagd upplaga på cirka 67 000 exemplar, med 172 000 läsare.

- Vi är ju redan mycket involverade i tidningen och har en gemensam historia. När nu tryckningen är på väg till oss så var det naturligt att få tidningen i samma familj som de övriga, säger Pär Fagerström, vd för DT.

Vad betyder det för NLT?

- Framförallt kommer det att innebära att tidningen blir tjockare och får mer innehåll. Det lokala materialet blir ograverat, eller möjligen utökat. Det kommer att bli mer dalamaterial, mer annonser och mer serviceinnehåll, som exempelvis tv-läsning.

Hur påverkas övriga tidningar av köpet?

- Det kommer att leda till att vi blir starkare i en del av Dalarna som vi bara delvis har samarbetat med tidigare. Till exempel kommer annonsörer att få uppleva en ny publik.

Hur mycket köptes NLT för?

- Det är inget jag vill berätta, säger Fagerström.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons