Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarnas Tidningar - gratis på nätet

Annons

Från och med i dag kan alla läsa Dalarnas Tidningars e-tidningar. Hela sommaren ska Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Mora Tidning och Nya Ludvika Tidning finnas gratis på nätet. I höst blir det betaltidning.

Men vad är då en e-tidning, Martin Nisser, affärsutvecklare på Dalarnas Tidningar?

- Det är papperstidningen på nätet. Ingen webbtidning och ingen PDF-tidning heller utan den här har mycket bättre kvalitet.

Hur då?

- En e-tidning har samma innehåll, samma översikt och samma layout som en papperstidning och man kan läsa den nästan som den vanliga tidningen genom att klicka sig runt på sidan.

Hur gör man för att läsa den?

- Man går in på sin tidnings hemsida, Falu Kuriren, Borlänge Tidning eller vilken man nu vill läsa. Där kan man logga in sig med sin e-postadress och anmäla sig.

Vilka riktar den sig främst till?

- Dalfolk med hemlängtan, de som läser webben eller veckopendlare. Det här är en typisk grej för våra politiker och beslutsfattare som vill gå in och lusläsa insändarsidorna för att se om någon skrivit något elakt om dem.

Är e-tidningen gratis?

- Under hela sommaren kommer alla att kunna gå in på nätet och läsa den gratis på prov. I augusti börjar vi ta betalt, men alla våra prenumeranter får den gratis. Då får de automatiskt Dalarnas alla fem tidningar.

Vad kostar det efter augusti?

- Lika som ett vanligt abonnemang, minus tryck- och distributionsavgiften. Vi håller på att arbeta fram ett studentabonnemang till överkomligt pris. Och man kan köpa den i både lösnummer och klippkort.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons