Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna "sextrackade"elever via SMS

Annons

Läraren skall enligt polisanmälan ha skickat flera sms, det vill säga textmeddelanden via mobiltelefonen. Dessa meddelanden har gått till två flickor på skolan och skai flera fall ha haft sexuella anspelningar.

- Exakt vad som stått i meddelandena vet jag inte än, vi har inte hunnit börja med utredningen, säger biträdande utredningschef vid Borlängepolisen Jan Barck.

- Vi har fått en lång lista med utskrifter på textmeddelanden från lärarens mobil till flickornas telefoner som vi ska gå igenom, tillägger han.

Det är socialförvaltningen i Borlänge som står bakom den polisanmälan som gjorts sedan de i onsdags fick reda på vad som hänt.

- Vi agerar aldrig utan att ha starka skäl till misstanke, säger Lena Angberg, enhetschef på socialkontoret.

Det är också allt som hon vill kommentera om det aktuella fallet i nuläget.

- Det är viktigt att media tar upp tar upp ämnet men jag kan inte säga någonting för barnens skull. Personen som är polisanmäld kan sopa undan bevis, menar hon.

Liknande fall är mycket ovanliga i Borlänge.

- Jag har aldrig varit med om det själv utan jag har mest hört och läst om det det flera gånger i media.

- När det uppstår liknande situationer så gör vi det som behövs för att förhindra att det fortsätter. Det generella är att personen som blivit polisanmäld blir avstängd från sitt jobb under tiden ärendet utreds. Vi är inte passiva, säger Lena Angberg.

DIAMANT SALIHU ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons