Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna kan bli frånåkt

Annons

Tre Toppar i Idre är ett framtidsprojekt som har till uppgift att skapa nya arbetstillfällen och tillväxt, vilket förhoppningsvis ska medföra en befolkningsökning.

Jag har förståelse för att människor kan hysa oro för de miljömässiga konsekvenserna, men vi får ha i minnet att praktiskt taget alla projekt som på något sätt ger sysselsättning också medför konsekvenser av mer eller mindre önskvärd art.

Personligen kände jag länge tveksamhet inför denna satsning. Konsekvensbeskrivningarna avseende projektet Tre Toppar har emellertid gjort mig lugn i detta avseende.

Nästan alla stora satsningar innebär att några enskilda människors intressen kränks. Detta har projektet tagit hänsyn till och försökt lindra.

Här bör dock sägas att allmänintresset väger tyngre. Under den långa tid som projektet Tre Toppar har stötts och blötts har inte något annat projekt presenterats som skulle ge hundratals arbetstillfällen.

Om turismen ska kunna utvecklas krävs framtidssatsningar om inte Dalarna ska bli frånåkt och förlora i attraktionskraft. Vi har helt enkelt inte råd att avstå från denna satsning.

BERTIL JANSSON

Mer läsning

Annons